24 березня 2017 р.

Фізика на зламі тисячоліть

22 березня в 11-му класі Марганецької гуманітарної гімназії ім.Т.Шевченка був проведений урок "Фізика на зламі тисячоліть".
Вперше термін Об'єднана теóрія пóля був запропонований Альбертом Ейнштейном, який намагався поєднати загальну теорію відносності та електромагнетизм у рамках однієї теорії. З часом термін закріпився в популяризаціях квантової фізики для позначення теорії, яка б об'єднала всі чотири фундаментальні взаємодії в природі — теорії всього.
Основні положення теорії викладені в книзі Г. І. Шипова «Теорія фізичного вакууму». Згідно з Г. І. Шиповим, існує сім рівнів реальності:
В інтерпретації Шипова і Акімова «торсійні поля», на відміну від фізичних полів, не мають енергії, для «них немає поняття розповсюдження хвиль або полів», але при цьому вони «переносять інформацію», причому ця інформація є «відразу у всіх точках простору-часу».
Теорія «торсійних полів» Акімова і Шипова відкидається науковим співтовариством і характеризується як псевдонаукова концепція, заснована на вільному і помилковому трактуванні теорії Ейнштейна — Картана і деяких не цілком коректних розв'язків рівнянь Максвелла.

Немає коментарів:

Дописати коментар